Johanna tipsar!

Dagens tips handlar om hur man gör en snygg sotning! När man vill sminka sig lite extra snyggt brukar jag lägga en snygg sotning. Min sotning har även blivit populär bland mina vänner så när det är fest på g brukar jag sminka även dem. Bilderna nedan är från när jag sminkade Elin och Emma när de skulle fota sig som vampyrer och skicka in till en tävling. Om ni blir sugna på att göra min sotning själva kommer här en liten steg för steg guide.
Kram//Johanna

1. Grunda helst med en ögonprimer för att sotningen ska hålla hela kvällen/dagen och för att ögonskuggan inte ska "flyta ut" och lägga sig i ränder på ögonlocket. Jag använder en ögonprimer från Lumene som är fantastiskt bra!2. Dra en ganska tunn linje flytande eyeliner längs med övre fransraden.

3. Måla sedan med en ögonpenna över eyelinersträcket för att dölja eventuella snedsteg och för att få till en något bredare linje.

4. Nu har det blivit dags för ögonskuggan! Använd dig helst av tre olika nyanser som går i samma färgskala. T.ex. mörkgrå, ljusgrå och silver eller mörkbrun, ljusbrun och guld.

5. Lägg den ljusbruna/ljusgråa skuggan över hela ögonlocket.

6. Applicera sedan den mörkaste skuggan längst ut på ögonlocket och en bit under ögat. Det ska se ut lite som ett V. Se bilden nedan.

7. Avsluta med att lägga den silvriga/guldiga skuggan längst in i ögonvrån för att öppna upp ögat och skapa en illusion av större ögon.

8. Och såklart får man inte glömma att mascaran! Jag brukar måla två lager när jag vill vara extra fin.


Före. Här hade Elin redan lite mascara!


 
Efter. Erkänn snyggt? Jag blev riktigt nöjd med min sminkinsats och det blev förhoppningsvis även Elin! Det är Elin som är på bilden, jag sminkade bara:)


Sminkade även Emmas ögon! Det ser lite konstigt ut eftersom att de hade vitt puder. De skulle nämligen föreställa vampyrer;)

Kommentarer
Postat av: emma

snyggt! jag suger på att sminka sotning ;(

2010-07-09 @ 14:21:44
URL: http://hundtassen.blogg.se/

I AM NOT AVAILIBLE FOR THE MOMENT BUT PLEASE, LEAVE A MESSAGE:

WHATS YOUR NAME, DUDE?:
I'M STUCK HERE...

DO YOU HAVE A BLOG?:

WHATS ON YOUR MIND?:

Trackback
RSS 2.0